Team play og træning

Hver sport har brug for mange års træning for at nå et niveau, man kan kalde professionelt.
Derfor er det ikke alle, der kan opnå dette niveau, hvis de bare træner hjemme uden en rigtig træner og et holdt, der kender strategier og grundlæggende færdigheder.

Volleyball betyder koreograferede bevægelser mellem spillere og bolden. Disse bevægelser bestemmes af holdenes valgte positioner. Server, modtagere, forsvar, avolleyball-1034336_960_720ngreb og dækning.

Systemer kan bestå af 5 modtagere, 4 modtagere, 3 modtagere og i nogle tilfælde, 2 modtagere. Den mest populære formation på højre niveauer er en 3 modtager formation, bestående af to venstre sider og en modtager på hver rotation. Dette gør det muligt for midter og højre sider til at blive mere specialiseret til at ramme og blokere bolden.

Populære formationer omfatter 4-2, 6-2 og 5-1 systemer. Der er også flere forskellige angribende ordninger hold kan bruge, til at holde modstanderens forsvar ud af balance. 4-2 er en grundlæggende formation, der kun anvendes i begynder lege, mens 5-1 er langt den mest almindelige dannelse i højere nivaeuer af volleyball kampe.

Forsvar og angrebs formationer anvendes for at beskytte mod, at bolden rører jorden.

Nolge hold, når der er klar til at tjene, vil linje deres andre fem spillere i en skærm, til at tilsløre visningen af det modtagende hold. Denne handling er dog kun ulovlig, hvis serveren gør brug af skærmen.

Formålet med træning er at vinde en kamp ved at styre et holds strategi. Opbyggelses træning lægger vægt på spillernes udvikling gennem styrkelsen af grundlæggende færdigheder i forbindelse med forskellige øvelser.

En træner vil konstruere øvelser, der simulerer match situationer, hvor der er en hurtig hastighed i bevægelse, forventning, timing, kommunikation og team work. På forskellige stadier af en spillers karriere, vil en træner skræddersy øvelser til at opfylde de strategiske krav af holdet. Den Amerikanske Volleyball Træning er den største organisation i verden, dedikeret udelukkende til volleyball træning.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *