Reglerne i volleyball

Volleyball er en holdsport, hvor der er to hold af seks spillere på hver side af et net. Hvert hold prøver at score point ved hjælp af regler. Volleyball har været en del af De Olympiske Lege siden 1964.

Man starter spillet ved, 216_1920x1080at en spiller fra et af holdene kaster bolden i vejret og trykker hårdt med hånden, så den kan nå over til den anden side af nettet. Holdet der modtager bolden, skal ikke lade bolden ramme jorden, fordi det betyder et mistet point. Hvert hold kan kun røre bolden tre gange, så skal bolden sendes over til anden side. Man vil typisk, som et hold, prøve at dirigere bolden tilbage over nettet på en sådan måde, at det modtagende hold vil være ude af stand til at forhindre bolden i at ramme jorden på deres side af nettet.

Man tjener point ved:

  • Et hold laver et “kill”, hvor bolden rammer jorden på modstanderesn banehalvdel.
  • Et hold begår en fejl.
  • Det hold, der vinder, får lov til at starte igen med bolden på deres side.

Dette er en sport, som man kun kan spille ved hjælp af ens hænder og arme. I 2000 ændrede man reglerne, så man kunne bolden røre nettet, men det var ikke en fejl, hvis bolden nåede at komme over nettet ind i modstanderens bane. Spillerne kunne også tjene fra overalt bag baglinjen og ikke kun hjørnet.

I 2008 blev det mindste antal point nødvendige for at vinde de første fire sæt ændret fra 30 til 25 for kvindernes volleyball, mens mænds volleyball ikke så nogen ændring fra deres 30. Hvis man nåede et femte sæt, så krævede dette sæt et minimum point på 15 for at vinde spillet. Nu kalder man ordet “spil” for et “sæt”. Ændringer bliver undersøgt grundigt, inden de bliver frigivet og annonceret.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *