Historien om volleyball

Volleyball startede med at vvolleyball-673552_960_720ære kendt under et andet navn, Mintonette. Det var i 1895 i USA, Mintonette blev skabt af en fysisk uddannelsesdirektør. Det var et spil, man kunne spille som et tidsfordriv, og altså ikke noget professionelt. Han tog egenskaber fra tennis og håndbold. Det var ment, at man skulle spille det nye spil indendørs og med et bestemt antal spillere på hvert hold. Det var også designet til at være mindre groft end basketball, som også var en indendørs sport. Det var designet til ældre folk, der ikke var atletiske, men kunne give en smule atletisk indsats.

De første regler blev skrevet af William G. Morgan. En match var sammensat af ni innings, med tre tjenere til hvert hold og ingen grænser for antallet af, hvor mange gange bolden kunne røres af hvert hold, inden bolden blev sendt videre til det modsatte hold.

Hvis man lavede en fejl ved den første serve, så kunne man få lov til at prøve en ekstra gang. Det gjaldt også, hvis man ramte nettet ved første serve, så kunne man prøve igen. Hvis man ramte nettet og havde spillet bolden rundt i forvejen, så var dette en fejl, og bolden kunne sendes over til det modsatte hold til en ny serve.

Det var en observatør, Alfred Halstead, der gav Mintonette, navnet, Volleyball. I løbet af de næste par år blev reglerne for volleyball ændret en efter en. For eksempel, så ændrede man reglen om, hvor mange gange bolden kunne røres på hver side af nettet, inden den blev spillet videre til den anden side til et maksimum på tre røringer. Reglen blev også ændret med hensyn til point. I starten var det vindende point 21, men det blev ændret til 15.

Det første land efter USA til at vedtage volleyball var Canada, kun 5 år efter indførslen af spillet. Den Internationale Føderation af Volleyball blev grundlagt i 1947, og kun 2 år efter blev de første verdens mesterskaber i volleyball afholdt for mænd. Volleyball blev først populært at spille af kvinder senere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *