Grundlæggende færdigheder – del 2

Sæt

Det vigtigste formål med sættet er, at man sætter bolden i luften på en sådan måde, at det kan været drevet af et angreb på modstanderens banehalvdel. Nogle gange laver man et “dump”, hvor man hæver bolden til en anden holdkavolleyball-89607_960_720mmerat, der skal til at udføre et angreb og forsøge at spille bolden direkte på modstanderens banehalvdel. Dette kan dog kun udføres, fra forreste række.

Man skal være utrolig omhyggelig med at røre bolden med begge hænder. Hvis den ene hånd er mærkbart senere til at røre bolden, kan dette resultere i en mindre effektiv sæt, og dommeren kan kalde dette et “dobbelt-hit”, hvor sættets point gives til det modsatte hold.

Angreb

Angreb er normalt den tredje og sidste kontakt et hold har med bolden. Man vil prøve at håndtere bolden, så den lander på modstanderens banehalvdel uden forsvar. Spilleren kan springe, for at få dette angreb til at blive et godt angreb.

Angribende taktikker

Der er et antal angribende teknikker i moderne volleyball.

Backcourt, er et angreb, der udføres af en spiller fra den bageste række. Spilleren skal hoppe fra bag 3-meter linjen og røre bolden.

Snyde dump. Spilleren vil se ud, som om de vil ramme bolden rigtig hårdt, men ender med at røre bolden så let, at den lander på et areal på modstanderes banehalvdel, som ikke er forsvaret af en forsvarsspiller. Dette forvirrer modstanderens forsvar og vinder point til holdet, der udførte snyde dumpet.

Blokering af skud

Blokere betyder, når spillere prøver at stoppe eller ændre en modstanders angreb på deres egen side af banen. Der er en blokering, der er rettet mod helt at stoppe et angreb, før den kommer over på ens halvdel af banen, ved at hoppe op og rette arme og hænder mod nettet og ind i modstanderens område.

Man skal sørge for at springe på det perfekte tidspunkt, så bolden falder ind på modstanderens side uden af komme helt over nettet på ens egen side.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *