Grundlæggende færdigheder – del 1

Hold, der er konkurrencedygtige, skal mestre seks grundlæggende færdigheder. Hver af disse færdigheder består af en række specifikke teknikker, der er blevet indført i løbet af årene, og bliver nu anset som standard praksis i høje nvolleyball-team-1561544_960_720iveauer af volleyball.

  • Tjene / Serve

En spiller skal stå bag baglinjen og servere bolden, hvor de skal forsøge at skyde bolden ind i modstanderens banehalvdel. Formålet er at få bolden til at lande inde på banen. Man kan selv bestemme retningen, hastigheden og kraften af bolden, så det kan blive svært for modtageren af håndtere bolden uden fejl.

Der er mange forskellige typer af serve. For eksempel en lumsk serv, hvilket er, når spilleren rammer bolden under taljen i stedet for at smide bolden op og kaste med en overhånds bevægelse. Disse lumske server bliver betragtet som meget nemme at modtage og ses sjældent i højt niveau konkurrencer.

Sky bold server. Denne type er mest set i beach volley, hvor bolden rammes så højt, at den komme ned i en næsten lige linje. Denne serve blev opfundet af det brasilianske hold i begyndelsen af 1980’erne. Nu bruger man ikke denne metode mere, da den betragtes som forældet.

Topspin. Dette er en overhånds serve, hvor spilleren kaster bolden højt og rammer den med håndleddet. Denne metode får bolden til at falde hurtigere end den ville normalt, og er generelt meget hårdt ramt. Når man laver en topspin, så er det fordi, man gerne vil rette bolden mod en bestemt spiller på det modsatte hold.

Flydende serve. Dette er også en overhånds serve, hvor bolden bliver ramt på en måde, så man ikke kan forudsige, hvilken retning den vil tage.

Hop serve. Endnu en overhånds serve, hvor man kaster bolden meget højt i luften, hopper til at tage kontakt med bolden, rammer med et meget højt tempo. Denne metode er den mest populære blandt de profesionelle hold.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *