Bolden og banen

En volleyball bane er 9 m x 18 m, opdelt i lige store firkantede halvdele af et net med en bredde på en meter. Toppen af nettet er 2,43 m over midten af banen for mænds konkurrencer, og 2,24 m over midten af banen for kvinders konkurrencer. For junior og veteraner konkurrencer kan det være varieret.

Den mindste højde til indendørs volleyball domstole er 7 meter, selvom det bliver anbefalet at være på 8 meter.

En linje 3 m fra og parallelt med nettet betragtes som angrebs linjen. Denne 3 meter linje opdeler retten til den bageste række og forreste række områderne. Disse områder er igen opdelt i 3 andre områder med hvert et nummer, som viser placeringen server spilleren som nummer 1.

Rotationvolleyball-courtssmønster

Et team roterer med urets retning, hvor den spiller som tidligere stod i nummer 2, nu roterer til det område, beskrevet som nummer 1, hvorfra der serves. Spilleren som var i område nummer 1 rotere nu til område nummer 6. Hver spiller roterer kun én gang efter holdet har vundet point. Når det andet hold vinder point, men så mister et point igen, så skal det vindende hold igen rotere som tidligere.

Der er områder kaldet frizoner, hvor domstolene er placeres, som er minimum 3 meter brede, Alle linjer på banen betegner grænserne for holdets ret til bevægelse og angrebs zonen er tegnet eller malet. Hvis en bold kommer i kontakt med den linje, er bolden “i”. En antenne bliver placeret på hver side af nettet, vinkeltret på sidelinjen. En bold skal passerer over nettet, og passerer fuldstændigt antennen uden at røre dem.

Boldene har også deres egne regler. Bolden skal nemlig være kugleformet og fremstillet af læder eller syntetisk læder. Den skal have en omkreds på 65 til 67 cm og en vægt på 260 til 280 gram. Der skal også været et indvendigt tryk på maksimum 0,3 kg per kvadrat centimeter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *