Beach volley, Hawaii

Beach volley er en variation af volleyball, som bliver spillet på sand og kun har to spillere på hvert hold. Spillet opstod i Hawaii, USA, og er nu en verdensomspændende sport. Denne variation af volleyball blev godkendt i 1987 og kom med i dimages-24et olympiske program ved sommer OL i 1996.

Beach volley er en holdsport, hvor to hold af to spillere spiller på en sand bane delt af et net.

Som indendørs volleyball, er formålet med spillet at sende bolden over nettet og til jorden på modstanderens banehalvdel og at forhindre det samme på ens egen bane, når dette bliver udført af modstanderen.

Hvert hold er tilladt op til tre berøringer for at returnere bolden over nettet. Bolden bliver sat i spil med en serve, fra den bageste del af banen over nettet til modstanderen. Spillet fortsætter, indtil bolden rammer jorden på en af banerne. Spillerne server i samme rækkefølge under hele kampen. Spillerne kan ikke blive udskiftet, så de er altid i spil under hele kampen. Der er ingen bestemte positioner for spillerne ved beach volley, så man kan derfor ikke lave positionsfejl.

Beach volley omfatter, folk, sprog, mode og kultur. Med sin oprindelse i Hawaii, er beach volley stærkt forbundet med en afslappet, strand-baseret livsstil. Tøjet er også altid baseret på bikinier og shorts.

Beachvolley kunne spilles i 1920’erne. Der var nøgne folk, der spille beach volley udendørs i deres nudist klubber. Efter et par år, kunne man finde beach volleyball baner i næsten alle nudist klubber i Amerika. I Amerika har man endda i over 70 år afholdt turneringer hvert år siden 1971, hvor man spiller nøgen.

Beachvolley begyndte at dukke op i Europa i 1930’erne. Beachvolley var blevet så populær, at man havde set The Beatles prøve at spille i Los Angeles. Selv den amerikanske præsident, John F. Kennedy, blev set deltage i en kamp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *